Cultuur aanbod

De Binckhorst is volop in ontwikkeling. De Dienst Stedelijke Ontwikkeling wil graag weten hoe mensen in de stad tegen dit gebied aankijken. Het Stadspanel is in 2017 gestart met een kort onderzoek. Om te monitoren of de beeldvorming over de Binckhorst verandert wordt het onderzoek jaarlijks herhaald.

Uit het onderzoek van begin 2019 blijkt dat men ieder jaar iets positiever naar de Binckhorst gaat kijken. De gemiddelde score (‘hoe positief bent u’) is met een 6- nog aan de lage kant, maar neemt ieder jaar iets toe. Mensen vinden het gebied nog steeds rommelig (74%) en onbestemd (40%). Maar positieve associaties zoals stoer, dynamisch en fris worden iets vaker genoemd dan voorheen.

Verbetering van het OV is door veel mensen genoemd als vereiste om vaker naar de Binckhorst te gaan. Opvallend is dat dit punt in het laatste onderzoek vaker wordt benoemd dan voorheen. Ook meer Horeca is een punt dat wordt genoemd als reden om vaker het gebied te gaan bezoeken, net als gevoel van veiligheid en woningbouw. Positieve ontwikkeling is dat 34 procent van de geïnterviewden de Binckhorst gaat zien als een woongebied en overweegt om de komende jaren in de Binckhorst te gaan wonen. In 2017 was dit nog 26 procent. In de Binckhorst worden de komende jaren 5.000 woningen gebouwd.

Gebiedsontwikkeling en vernieuwing zoals in de Binckhorst is een proces van tientallen jaren. Algemeen kan geconcludeerd worden dat de beeldvorming over de Binckhorst ieder jaar iets positiever wordt. Mensen gaan het gebied langzaam aan niet meer alleen als bedrijventerrein of ‘doorrijroute’ zien. Volgend jaar zal de Rotterdamsebaan klaar zijn. Hiermee zal de Binckhorstlaan, dat nu nog voor een groot gedeelte is ingericht als werkterrein en een rommelig beeld geeft in de wijk, een mooier aanzien krijgen. We zijn benieuwd welke invloed dit dan weer heeft op de beeldvorming van de Binckhorst.

Lees hier het complete onderzoeksrapport (PDF)

Aanmelden voor Stadspanel

Wilt u ook meedenken met de gemeente over uw wijk, uw stadsdeel of onderwerpen waarmee inwoners van de hele stad te maken hebben? Meld u dan aan voor het Stadspanel. Iedere 100e deelnemer krijgt een cadeaubon voor 1 jaar lidmaatschap van de Openbare Bibliotheek. Voor aanmelden klik hier


Zie ook

www.denhaag.nl/stadspanel