Cultuur aanbod

Dit jaar gaat de gemeente nieuw cultuurbeleid maken. Dienst OCW vroeg het Stadspanel mee te doen aan een kort inventariserend onderzoek over dit thema. 

Uit dit onderzoek blijkt in de eerste plaats een hoge tevredenheid over het huidige cultuuraanbod in Den Haag. Maar liefst 66 procent van het panel waardeert dit met een cijfer 8 of hoger, en de gemiddelde score is 7,8. Een forse groep (41%) vindt dat het cultuuraanbod de afgelopen 4 jaar verbeterd is, de meeste anderen vinden dat dit gelijk is gebleven. Al met al prima scores voor de huidige situatie.

Als het gaat om de toekomst, wil men graag méér cultureel aanbod (top-3) van: Muziek (32%), Erfgoed (geschiedenis, monumenten; 22%), Festivals (17%). De meest genoemde belemmering om vaker iets cultureel te gaan doen, is financieel van aard. Circa een kwart (26%) vindt het te duur om vaker iets cultureels te gaan doen.

Lees hier het complete onderzoeksrapport (PDF)

De contactpersoon namens de gemeente is Jeroen Mul (email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden voor Stadspanel

Wilt u ook meedenken met de gemeente over uw wijk, uw stadsdeel of onderwerpen waarmee inwoners van de hele stad te maken hebben? Meld u dan aan voor het Stadspanel. Iedere 100e deelnemer krijgt een cadeaubon voor 1 jaar lidmaatschap van de Openbare Bibliotheek. Voor aanmelden klik hier


Zie ook

www.denhaag.nl/stadspanel